MammaTillTheo

Alla inlägg under januari 2012

Av Linda Bäckman - 24 januari 2012 10:09

Fredagen startade klockan 8, jag var helt död efter att ha vait upp och tittat på film med Thimmy till klockan 2.

Jag gjorde mej och Theo i ordning för att sen kliva på bussen till Hudiksvall med Louise och Minnah =)


Vi började med att mumsa i oss kina mat, buffé och sen ingick det efterrätt (friterad banan och gass) och tro om det kändes lyxigt när man levt på pasta, minst ett mål om dagen i flera veckor.


Sen gick vi i lite affärer och kikade lite. Jag köpte 3 vanliga body till Theo eftersom han börjar växa ur allt. Han har nästan växt ut stl 68 nu. Vissa saker är för små och vissa kan han ha. 


Sen tog vi bussen tillbaka till Ljusdal och tack till Tim som hjälpte mej med barnvagn och att du höll i Theo medans jag skulle betala. Riktigt fullt med folk!


 



När jag kom hem pratade jag med mamma och pappa, dom var kvar i Ljusdal så jag bestämde mej för att följa med till Hennan. Slängde ihop lite, eller rättare sagt mycket saker som skulle med =P Bättre ta för mycket än för lite.


Alla somnade framför tvn, var sjukt trötta. Sen var dom så otroligt snäll och tog Theo så fick jag försöka sova riktigt den natten. Jag önskar bara att jag kunde slappna av riktigt när jag har chansen. Nu då när dom hade han, dom har super koll men ändå ligger jag på spänn och tänker att snart vaknar han och vill ha mat. Dock gjorde han inte de den natten. Han sov från kvart över 11 på kvällen och 5 i 7 kom mamma in med han för ha va hungrig. Han sov hela tden där emellan, helt otroligt vad han kan sova bra ibland.


Kvart över 7 hade jag ställt klockan på så Theo var väldigt dukti att tajma in =P Vi skulle ju på savannahs dop i Delsbo på lördan.

Snälla mamma och pappa skjutsade dit oss så jag skulle slippa ta bussen med vagn och gå dit, visste ju inte ens vart det var jag, hittar ju inte i Delsbo.


Theo sov under hela dopet men vaknade när jag klädde av han närvi skulle fika =)


Lite bilder från dopet

  





    

Sen kom pappa och mamma och hämtade oss och vi åkte tillbaka till Hennan. Blev bjuden på riktigt god mat.


Theo i dom jätte söta kläderna som han fick av Ingrid  =) Dom där kläderna har han nog använt mer än något annat plagg, speciellt tröjjan =P



På söndagen gjorde mamma och jag köttfärsbiffar och bakade bröd. Göttans säger jag bara =)


Hon tänkte att jag skulle lära mej att göra biffar och inse hur extremt lätt det är, och det är jag riktigt glad för =) Det var verkligen super lätt och jag som älskar biffar. Även ferfekt att göra och frysa in, bara plocka fram så många man vill ha sen.


Vi blandade ihop mjölk, ströbröd, salt, peppar, svartpeppar, köttfärs, ägg, grädde, paprika, vitlök och fetaost. Dom vart sjukt jävla god!!!


Sen bakade vi även Rågsikts bröd av nå slag. Åxå väldigt gott, står på rågsiktsförpackningen. Har tyvär ingen sån hemma nu men ska köpa och börja baka. Super lättsamt och gör man dubbel sats (1 liter mjölk) så blir det 8 stora bröd som man skivar upp. Perfekt att frysa in och bara ta upp när man behöver.


Vi möblerade även om lite, ifall det blir att Theo sver i sängen med mej ibland så behöver man inte oroa sej att han ramlar ner på golvet. 

Rensade även ur min brudkista som farfar gjorde till mej. Tänkte jag skulle ta ner den och lägga saker i som jag inte använder men ändå inte vill slänga eller sälja. Tänkte att Theo kunde ta sakerna när han flyttar hemifrån sen om hn vill ha. Vore ju lämpligt. Lite bestick, sängkläder, handukar m.m HAr ju mängder som bara ligger, redan gett bort lite till Emil och tror det finns mer i Hennan och även tagit till Örnåsen. 

Jag har ju varit expert på att köpa på mej saker och började samla på mej tidigt. Vet jag började köpa när Carro och Malin började köpa i förberedelse tills dom skulle flytta. 

Måste säga att det var jävligt smart för dom måsta man inte köpa allt på en gång sen när man väl behövde sakerna, hade ju det mesta då. Och nu har jag mer än vad en vanlig vuxen människa har =P Haha, jag och köksaker. Kanske lite förståligt att Thimmy plockade ur saker ur skåpen och ställde ut i föråden, haha. Dock hade han kunnat prata med mej innan tycker jag.


Theo i resesängen, började gömma sej under filten typ. Näe men drog hela filten över sej och flinade upp sej som en tok =) Mammas älskling <3

 


Vart även en hyfsad promenad, för mamma och mej med så vi var lite duktig iallafall. Behövdes verkligen efter all lyxmat som jag ätit halva veckan. Men gött har det varit!



 

Av Linda Bäckman - 23 januari 2012 17:40

Här utvärderar jag min graviditet<3

 

När fick du reda på att du var gravid? 23 mars 2011


Hur fick du reda på att du var gravid? Mer och mer blev annorlunda, jag kissade konstant, blev helt plötsligt äcklad a räksallad och mensen kom aldrig. 


Ungefär när blev du gravid? 9 januari


Hur reagerade du? Jag vart jätte glad och lite chockad 


Hur tog pappan det? Han försökte tvinga mej att göra abort, sen dagen efter skulle han finnas där till 100% vad jag än valde, me sen sket han i allt i huve taget. 


Var graviditeten planerad? Absolut inte!! Men att jag bestämde mej för att behålla barnet i magen var det bästa beslut jag någosin gjort <3 


Vilken vecka födde du i? V.41+2


Mådde du illa? Nej mådde bättre på alla sätt och vis under hela graviditeten


Hade du halsbränna? Ibland men inge överdrivet mycket


Hade du ont av foglossning? Jag hade både tryck på Ichiasnerven och foglossning igenom stort sett hela graviditeten


Hade du mycket vätska i kroppen? Nej inte det minsta lilla som man såg eller märkte av.


Fick du några bristningar? Ja jag fick bra mycket mer på magen och på sidvalkarna, haha


Fick du en hormonrand? VAd är det?


Var du extra känslig? Ja rätt så. Grätlätt till filmer och humöret blev väl brq mycket sämre.


Kissade du ofta? Kissade konstant kändes det som 


Hade du några gravidcravings? Blev mest bara äcklad av vissa saker som jag var väldigt förtjust i innan, onyttiga saker. Men det är jag sjukt glad för.


Hur mycket gick du upp i vikt? 6½-7½ Kg :)


När kände du dom första sparkarna? V.16


När kände pappan dom första sparkarna? Biologiska pappan har aldri varit med så han har inte känt, brytt sej eller något i huve taget.


Sparkade han/hon mycket ? Jag rätt så mycket, men perioder var det väldigt stilla och ibland var det full fart


Fick ni en pojke eller flicka? JAG fick en underbar liten pojke <3


Vad trodde du att det var? Pojke  :)


Vad trodde pappan att det var? Ingen aning, han var/är inte med


Vad funderade ni på för namn? Theo om det vart kille och Mollie om det vart en tjej


Vad fick bebisen för namn? Theo


Hur många ultraljud gjorde ni? 2 :-)


När var bebisen beräknad? 10 oktober


När födde du? 19 oktober


Vart födde du? Hudiksvalls BB


Vilka var med på förlossningen? Thimmy<3


Var du nervös inför förlossningen? Nej inte det minsta lilla, kändes som det skulle gå bra och det gjorde det =)


Vad använde du för smärtlindring? Epidural men den hjälte inte


Hur lång tid tog det? Åkte in så jag var där vid 1 på natten i hopp om att få sova. Vid 10 tvingade dom upp mej för att sätta igång det hela (öppen 4 cm då) och 22 minuter över 12 föddes Theo <3 


Hur lång tid tog krystskedet? Vet inte, men inte så länge


Hur födde du? vaginalt


Snott denna av Malin  

Av Linda Bäckman - 20 januari 2012 09:40

Trött som ett as idag men jag har mej själv att skylla =P Kollade på lite film och fick lite svar på saker som jag verkligen ville veta.


Men nu är man uppe sen 1½ timme tillbaka och ska göra mej och Theo i ordning, för 5 i 12 går bussen.

Jag, Louise och våra små sötnosar tänkte ta bussen till Hudik för lite shopping =) Theo håller ju på växer ur alt han har. Strax växt ur stl 68, börjar på sitta lite smått.


Av Linda Bäckman - 19 januari 2012 22:38

Stort tack för det där smset. Här går jag oc blir hyper jävla stortokig utan någon som helst riktig anledning. Fast jag trodde det var så, men kanske inte så konstigt heller. Men men nu var det inte så och det är jag mer än super jävla duper glad för

Av Linda Bäckman - 19 januari 2012 22:26

Ja då har man varit super duktig och tagit 2 promenader idag. Känner mej riktigt nöjd. Även gjort andra träningsövningar och äter mindre portioner. 

Härligt nog börjar det ge resultat, med tanke på att jag har gått ner 2 kg sen i söndags =)


Har kommit på att det är super lämpligt att passa på att träna när man busar med Theo. Göra armhävningar och kissande hunden över han samtidigt som man pratar och pussar på han. Han tycker det är super kul och jag får träning så det är ju kanon =)

Av Linda Bäckman - 19 januari 2012 18:52

Vet inte vad det är, tappat matlusten helt. Får tvinga i mej för jag måste äta för att orka med och för att kunna amma.


Även om det är svin jävla super gott så är det svårt. Såg fram emot att äta smörgåstårta verkligen, riktigt gott vart det men fattar inte, tar emot så inni helvete när jag äter.


Hade sån otrolig lyx å blev bjuden på smörgåstårta av lillebror och mamma =)

Av Linda Bäckman - 19 januari 2012 12:51

Fan nu vart det ju inget gjort alls, började på smått men hamnade här hela tiden ändå. 


Kanon fint väder ute så jag passar nog på att ta en promenad i stället =) 


Ska se om Theo vill äta lite först å så ska jag leta reda på min handsfree så jag har lite musik när jag går =)

Av Linda Bäckman - 19 januari 2012 12:30

Idag blir Theo hela 3 månader. Kan inte förstå att det gått så otoligt snabbt. Tycker det var nyss som jag fick reda på att jag var gravid i Vecka 11. Helt otroligt vad tiden går fort när man stor trivs med livet och har det allra underbaraste man kan få <3



Det är lite skillnad =P

Här är han 6 dagar

 



Här är han 12 veckor och 2 dagar

   


Vilken skillnad det blivit på Theo senaste veckan. Förut så tog han tag i saker och skaka dom fast han inte tittade, men nu så tittar han verkligen sen tar tag i, kollar nog på dom. 


Han håller även på växa ur storlek 68 =P


Han blir så stor min lilla kille <3

Presentation


Ensamstående mamma till världens underbaraste son, Theo.
Jag skriver om våran vardag, Theos utveckling, min viktnedgång, mat/bakning m.m.

Theo Tobias Bäckman

Lilypie First Birthday tickers

Följ min blogg du åxå =)

bloglovin

Fråga mig

55 besvarade frågor

Kategorier

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27
28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Bloggar =)

RSS

Besökare

Just nu
Idag

Obeskrivlig kärlek

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

                             


Ovido - Quiz & Flashcards