MammaTillTheo

Alla inlägg under juni 2012

Av Linda Bäckman - 23 juni 2012 00:28

 


På onsdagen packade jag bakluckan full och så begav vi oss mot Örnåsen, Jag, Theo och Missi. Körde sakta sakta på skogsvägen i hopp om att få se björnen som alla pratar om men inte fick jag se den så klart. När vi kom upp så packade jag in alla saker, matade Theo och sen var det dags för städning och byte av sängkläder. Pappa kom medans jag höll på at städa så han satt med Theo så fick jag städa klart övervåningen och packa uppa alla väskor. Lite senare ändå kom mamma och vi käkade mat, ost och kex och tog det lugnt framför tvn.


     


 

Theo fick inviga sin resesäng som jag köte dagen innan på loppisen i Hennan


På torsdagen åkte vi till Sveg och kollade på folkrace och backrally, riktigt skoj, faste jag tyckte det är sjukt mycket bättre på hemmaplan.


         


Mamma hade med sej godsaker som vi vräkte i oss, baugette med mögelost och kalkon och potatissallad med kycklingfile.


Sen åkte vi till Birgittas lägenhet oc lånade toan och kollade hur hennes lägenhet såg ut, riktigt mysig måste jag säga. Sen bar det av till Örnåsen igen.


Tog även årets första dopp i helgen, skapligt sent men man har ju inte samma möjlighet längre nu när jag har barn men det gör då verkligen ingenting för jag skulle aldrig vilja ha något annat liv än det jag har nu <3


         


Av Linda Bäckman - 22 juni 2012 23:41

skippade därför att åka men på fredagen fick jag iden att impuls åka till Bollnäs för jag tänkte köpa en matta och tänkte kolla efter något klädesplagg till Theo. Ringde mamma och frågade om hon ville följa med eftersom hon slutade halv 3. Det ville hon så hämtade upp henne på jobbet och sen for vi iväg.


Mamma såg en loppis skylt och jag frågade om jag skulle vända ifall hon ville dit. Det ville hon och det är jag sjukt glad för. Shoppade gärnet på loppisen och nästan ingenting. Började med at jag hittade massa kläder och otroligt nog fanns det nästan enbart killkläder. Tshirtar och tunna långärmade tröjor kostade 1 kr styck och byxor, jackor och långärmade tröjor kostade 5 kr styck, nått par byxor kanske gick på 10 kr. En overall för 25 kr, 1 regnjacka för 15 kr, 1 par sandaler för 10 kr, en väst till mej för 5 kr (dock för liten nu men det är min mål storlek), ett pokersett för 25 kr, en kruka för 5 kr, gardiner gratis och lite mer saker som jag köpte.


Sen var vi in på Rusta en sväng, köpte en matta  till hallen, en stol som jag kan ha när jag åker på tex folkrace. Sen in till stan, kvart i 6 var vi där haha, lite seg vi va på loppisen =P Men hittade ett par jeans på Kapahl, pyjamas, badleksak och skjorta på Åhlens. Sen satte vi oss och åt super god pizza ute i solen. Sen bar det av till Hennan.


På lördagen berätta pappa att han sett någon bil på blocket och vi bestämde oss för att åka och kolla om dom var hemma. Vi skulle titta på 2, kanske 3 stycken i Gävle och Bollnäs. Den första var rostig som fan och hål i bakluckan m.m den andra svara inte när vi väl var nere så vi letade vidare på blocket och hittade en till. Pappa satte sej och ringde så gick mamma och jag en snabbis på stan. Hittade en super söt gungelefant =P och en vagn som jag tänte att jag kunde ha i Hennan eller sen på dagis. Köpte även en jacka till mej själv =)

Pappa, jag och Theo åkte oc kollade på bilen medans mamma kikade runt lite mer på stan. Vi bestämde oss för att köpa   bilen så vi fick åka fram och tillbaka för att skriva på pappret, hämta vinterdäcken, ta ut pengar, köpa frimärke och posta iväg pappret. Men till sut var bilen köpt och vi åkte iväg med var sin bil. Ställde min nya på Gävle bro parkering och sen in på stan för att hämta mamma. När vi kommer tillbaka är vi bombsäker på att bilen blivit stulen, ringer polisen och efter en stund inser vi att den står där vi parkerade den, vi hade tydligen hamnat på fel sida bara. Skapligt pinsamt och man kändes sej riktigt dum och osmart, dock visste jag inte att det fanns 2 sidor. Sen begav vi oss till Hennan och sov där.


 

Så nu har jag båda dom här bilarna men hoppas på att få sälja golfen. Behöver ju ha en kombi när jag har barn.

   





Av Linda Bäckman - 22 juni 2012 23:24

           

Av Linda Bäckman - 18 juni 2012 10:20

Snodde listan av Malin


GRAVIDITETEN
Vilka var dina favoritkläder? Mjukisbyxor, leggins och linnen (som annars)

Vad var din/dina favoriträtter? Natchos, korv potatis ooch senapssås, m.m (som vanligt)
Vad var din/dina favoritdryck? Vatten och cola
Vad tyckte du inte om? Räksallad som jag älskr i vanligfall tjöjdes jag helt plötsligt av, mat som stått 2 dagar i kylen.
Var det någon favoriträtt som ändrades? Näe bara att jag började bli äcklad av räksallad och började bli överdrivet sugen på mögelost som jag i vanligt fall inte var allt för förtjust i (sitter i än, älskar mögelost nu och är ofta jätte sugen på det)
Vad var du mest sugen på? Mögelost och kex (fick itne äta det så det gjorde väl suget större)
Hade du halsbränna? Ja lite grann ibland
Hade du foglossning? ja det och tryck på ischiasnerven (stava)
Hade du sammandragningar? ja det hade jag
Mådde du illa? Näe inte vad jag vet. Hade kraftiga ätstörningar i början av graviditeten då jag inte visste om än att jag var gravid så kräftes upp efter varje måltid då ändå så men tror inte att jag mådde illa av graviditeten
Vilken sovställning var bäst? Jag är en sån där som måste ligga på mage så det blev ju lite besvärligt när magen blev så stor så det inte gick så bra. Vred och vände mej nätterna igenom och buntade upp med kuddar vid ben mage och armar.
När var din BF-dag? 10 oktober
Gick du över tiden? Ja Theo kom den 19 oktober
Hur mycket gick du upp i vikt? 6½-7½ kg kilo
Hade du mycket vätska i kroppen? Näe det hade jag inte
Hur var ditt psyke? Jag mådde bättre än jag någonsin mått i hela mitt liv, föruotom i början men det hade ju verkligen sina anledningar
Gnällde/klagade du? Vet inte riktigt. Tyckte att dom flesta gnällde men vet inte om jag var likadan, reagera på att alla gnällde på små skitsaker
Vad trodde du det var för kön? Var totalt inställd på att det var en kille så till slut fick jag sitta och säga till mej själv att det kan lika gärna vara en flicka. Det hade verkligen inte spelat någon roll me jag var bombsäker på att det var en liten kille där inne och rätt hade jag.
Visste du vad det var för kön? Nej jag ville att det skulle bli en överraskning. Kön spelade verkligen ingen roll. Det enda man hoppades på var att den föddes friskt och att allt var som det skulle.
Hur låg ditt SF-mått? följde kuran väldit bra
Var du rädd för något? Att jag skulle få missfall eller att det skulle hända någon under förlossningen. Fast inte att jag tänkte på det i överdrift.
Hur ville du att din förlossning skulle se ut? Som den blev fast önskar att jag kunde andas bättre och att bedövningen skulle tagit på mej.
Hur ser du på graviditeten idag? Jag kunde inte haft en bättre graviditet. Mådde bättre på alla sätt och vis än vad jag gjort i hela mitt liv, växte i mej själv och mognade, mådde bättre psykiskt och började bli friskare och behövde inte längre äta tabletter för ryggen för den vart jag bättre i. Ätstörningarna försvann i princip och jag slutade röka. Kan man få en bättre graviditet? NÄE! =D MEn saknar magen och sparkarna men nu har jag ju mitt älskade barn och jag njuter allt jag kan och lite till

 
FÖRLOSSNINGEN 
När började din förlossning?
Hur började den? Den 18 oktober åkte jag på 41 veckorskontrollen och då gjorde hon hinnskrapning? (har för mej att det heter så) Det retade väl lite grann så det skulle sätta igång lättare. Jag liver på bussen och åker hem och efter halva vägen sätter verkarna igång, mycket värre än vanligt. Varnade Thimmy att vi troligtvis skulle åka in om någon timme (kände att det var för tidigt än och inte tillräckligt kraftigt), Tog flera duchar och inget hjältpe. Jag var sjukt trött och knappt sovit en blund på 2 veckor, så jag gruvade mej över hur jag skulle orka. Det blev värre och värre och vid 22 tiden ringde jag förlossningen och dom tipsade om att ta alvedon och försöka sova eftersom jag fortfarande kände att det inte var riktigt dags än. Och om jag inte kunde sova så tyckte hon att jag skulle komma dit och sova där så var jag ändå på plats.
När åkte du/ni in till förlossningen? klockan 00:15
Varför? Kunde verkligen inte slappna av och sova så ockte in i hopp om att dom kunde ge mej något så jag lyckades och skulle orka med att föda. Fick morfin och värmekudde så sov en stund men kunde iaf slappna av och de var guld värt.
Vem/vilka åkte du in med? Thimmy
Fick du/ni åka hem igen? Nej åkte inte hem för ens den 21 oktober

Vilket sjukhus skedde förlossningen på? Hudiksvallssjukhus

Hur mycket var du öppen när ni kom in? 3 cm
Vad hände under tiden du/ni låg inne på förlossningen? Kom in, la mej och försökte slappna av och sova men det gjorde för ont för att slappna av så jag frågade efter ett tag om jag inte kunde få något och då erbjöd dom mej morfin och värmekudde. Lyckades sova lite och resten var jag ju iaf lite avslappnad eftersom jag inte kände värkarna på samma sätt. På morgonen när jag öppnats till 4 cm så fick ja Epidural, höll på somna medans dom satte in den, var sjukt trött hela tiden och ville bara sova. Till slut vid 10 tiden tvinga dom upp mej för att sätta lite fart på det hela så jag fick börja gå några varv i koridoren och dom gick efter med spypåsar för jag kräktes av smärta så fort jag reste mej upp. Fick lägga mej i en liten stund igen och sen var det dags för några rundor till i kordidoren och fick även sitta en liten stund på en pilatesboll. Sen kollade dom igen hur öppen jag var och då var jag tydligen fullt öppen och hade krystvärkar så fick tvärt lägga mej och krysta. Gick så fort så blev lite brydd när det redan var dags =P Sen var äntligen min lilla son född och vi fick åka in på BB =)
Vilken/vilka var med under förlossningen? Thimmy
Tog du nåt smärtstillande? Epidural fast den tog inte på mej
Grät du? Vet inte
Vad tyckte du var jobbigast? Värkarna det var det värsta av allt med att föda och försöka koncentrera sej på att andas riktigt (håller andan lite om jag anstänger mej)
Var du rädd för något? Ja att jag skulle råka skita på mej hahaha men klarade mej som tur var
Hur lång tid tog det? Vid 10 tiden var jag öppen 4 cm och 12:22 var theo född så det gick fort direkt då jag lära upp och gå en sväng för att sätta igång det.
Hur ser du på förlossningen idag?Tycker jag hade en väldigt bra förlossning med super bra personal och omhändetagande och bra hjälp så allt skulle gå så bra och smidigt som möjligt =)

BARNET
Vad blev det för kön? Pojke
Hur mycket vägde barnet? 3424 gram
Hur lång var barnet? 51 cm
Hur mådde barnet? Han mådde jätte bra, han hade låg temp bara så jag fick ligga hud mot hud i 1 dygn så det steg.



 

Av Linda Bäckman - 14 juni 2012 18:55

   


Helt sjukt att det är ett år sen typ sen vi tog bort dom. Saknar dom som fan! Bamse som jag hade i 17 år <3



 

Av Linda Bäckman - 14 juni 2012 18:49

 



Beställde nyss 2 datorer, en till mej och en till Emil. Men Emil hade inte sin dosa med sej så jag betalade båda så länge. Fick ju mina 3 underhåll igår som jag varit utan så det räckte precis för bådas =P 7,97 kronor kvar haha


Hoppas dom levererar snabbt för jag är så nyfiken på min nya dator. Ska bli härligt med en bärbar som man kan släpa med sej hur som helst och tar ingen plats =)


 

Av Linda Bäckman - 14 juni 2012 13:53

   




 

Av Linda Bäckman - 13 juni 2012 21:44

Theo sover och jag funderar på om jag ska krypa ner i soffan och se ett avsnitt av Tho O.C eller om jag ska gå och lägga mej. Varit sjukt trött hela dagen så kanske smartast att lägga sej i hopp om att man vaknar med mer energi imorgon.


   



Älskar dej mitt hjärta <3 



 

Presentation


Ensamstående mamma till världens underbaraste son, Theo.
Jag skriver om våran vardag, Theos utveckling, min viktnedgång, mat/bakning m.m.

Theo Tobias Bäckman

Lilypie First Birthday tickers

Följ min blogg du åxå =)

bloglovin

Fråga mig

55 besvarade frågor

Kategorier

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25 26 27 28
29
30
<<< Juni 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Bloggar =)

RSS

Besökare

Just nu
Idag

Obeskrivlig kärlek

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

                             


Ovido - Quiz & Flashcards